Björklund tillbaka!

30 mars 2019 21:20

Bois har idag gjort klart med en återvändare. Säsongen 16/17 gjorde Tobias Björklund 39 poäng i Boiströjan och var med det näst bästa poänggörande back i hela hockeyettan och med det så väckte han många lags intresse. Valet föll på allsvenska Västervik, men säsongen som följde blev ett misslyckande och han valde att återvända till hemmet och moderklubben Filipstad säsongen som gick. Nu är han dock redo att satsa i ettan igen för idag skrev Tobbe på ett kontrakt med Bois för kommande säsong.

Tobias Björklund, jag pratade precis med Calle Johansson i Bois sportgrupp som berättade att du är klar för spel i Bois kommande säsong!

Ja det stämmer!

Det är två år sedan du lämnade, har du längtat tillbaka något sedan dess?

Ja gud ja! Jag har nästan bara positiva minnen från min tid i klubben, det enda var att det var lite bittert att åka ut mot Troja i playoff där, men annars var allt bra. Jag trivdes bra i laget och det var en bra förening och allt runtomkring var riktigt bra så jag ser fram emot att komma tillbaka.

Kan du berätta vad som du haft för dig under de här två åren, jag vet att du gick till allsvenska Västervik efter Boistiden…

Ja jag gick dit men där fick jag nästan bara spela powerplay och det utvecklas man inte så mycket av så då drog jag till Kristianstad men där var det lite körigt med allt möjligt, med tränaren och så vidare, så det var lite upp och ner. Sedan förra säsongen så spelade jag i Filipstad i tvåan.

När jag såg den övergången så blev jag lite förvånad, en så stark offensiv back som dig måste klubbar högre upp ha öppna famnen mot…

Jag var lite trött efter den struliga säsongen och det var inget som lockade jättemycket just då, så då vände jag hem till moderklubben för att få tillbaka glädjen i hockeyn igen.

Hur var säsongen i Filipstad?

Jag var lite förvånad över vilken bra klass den ändå höll, många kanske underskattar den men dom kan åka skridskor och spela hockey i tvåan också.  Vi hade ett ungt lag men gjorde det hyfsat bra ändå.

Men nu känner du dig redo att ta klivet upp igen?

Absolut!

Har du utvecklat något sedan du var här senast?

Jag tror jag har mognat lite och tar klokare beslut.

Men du är fortfarande en offensiv back?

Ja jag hoppas det, det beror ju lite på vilken roll man får, men jag hoppas kunna tillföra lite framåt.

Har du följt laget något?

Ja det har jag gjort, jag har haft stats uppe och hållit tummarna för killarna. Man har ju många kompisar kvar i klubben så det är klart man hoppas det går bra för dom.

Vad har du för tankar för egen del med säsongen som kommer?

Jag vill visa att jag är en bra back i ettan, och jag satte ju som mål senast i Boiströjan att nå 40 poäng men nådde bara 39, så jag får väl sikta på 40 den här gången istället!

Då tackar jag för pratstunden och jag ser fram emot att få se dina läckra uppåkningar i Boiströjan säsongen som kommer!

Ja tack, jag ser också fram emot säsongen!

 

Calle Johansson i Bois sportgrupp om värvningen:

”I Tobias får vi en oerhört stark poängback som vi vet tidigare har levererat i Boiströjan. Hade en lite tyngre säsong för ett par år sedan men nu är han ordentligt på gång igen och vi vet att vi kommer att ha en stark offensiv kraft när Tobias är inne på isen.”

 
Foto: Anna Engström Mariestad Bois Hockey 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram