Dahlbom dagen efter

30 december 2017 13:40

Han är inte den som får mest uppmärksamhet i Boislaget, men det är en kille som är oerhört nyttig för laget med sitt slit och offervilja. Men igår var det Johan Dahlbom som klev fram och stängde det superheta derbymötet med sitt 5-3 i öppen kasse med knappa minuten kvar. 

Hur känns det så här dagen efter fjärde raka derbysegern?

Det känns ju fantastiskt bra.

Detta derby blev lite annorlunda än de tidigare tre med en betydligt jämnare förstaperiod. Vad var dina intryck av den?

Jag tycker att i första perioden kommer vi ut bra och gör 1-0 men sedan får vi två utvisningar och de gör mål och får luft under vingarna samtidigt som vi går ner oss lite för mycket.

Hann ni bli nervösa?

Nej nervösa skulle jag inte säga, men vi sa det i pausen att vi ska spela som vi kan göra.

Ja vilken bra andraperiod ni gör!

Ja jag tycker vi gör en bra period och där når vi upp på den nivå vi kan spela på. Vi trummar på med skridskoåkningen, får ner pucken djupt och checkar på dom och behåller trycket hela tiden. Alla femmor jobbar på bra och då blir vi jobbiga att möta.

Men avgjort blev det inte förrän du i sista perioden sätter 5-3 i öppen kasse. Hur skönt var det att stänga matchen?

Det var riktigt skönt, jag var riktigt trött så det var skönt att få hänga dit den. Det slog mig att jag var tvungen att sätta den så det var skönt att den gick in.

Om jag kommer ihåg rätt så var det faktiskt erat första mål i öppen kasse denna säsong.

Det kan stämma, men nu satt den i alla fall och det var skönt.

Jag måste säga att du verkligen förtjänade det målet efter hårt slit. Hur känns formen?

Jo det känns bra, det känns som att det är nu det gäller med tightare matcher och då trivs jag bättre. Det känns bra.

Du har fått flytta runt lite i olika formationer men på slutet har du spelat i fjärdekedjan med Erik Olsson och Linus Engqvist. Jag tycker ni sett riktigt bra ut tillsammans, vad är det som gör att ni spelar så bra ihop?

Vi har sagt att vi ska jobba hårt ihop och jag tycker vi haft bra fart under skridskorna och vi utnyttjar varandras styrkor. Linus är bra på att komma med fart i mittzonen och fördela pucken medan Erik är en väldigt skicklig spelare med ett bra skott. Det var roligt att han fick göra två mål i första derbyt och att det lossnade för honom. Min roll är mer att spel fysiskt och skapa tid åt dom andra och komma med fart.

Erik tycker jag spelar med ett helt annat självförtroende efter målen.

Ja jag håller med och jag har sagt till honom att jag ska försöka skapa så mycket tid åt honom som möjligt så att han kan utnyttja sina kvaliteter.

Några andra som spelar bra just nu är förstakedjan med Norlöv, Eddie och Filip. Vad säger du om deras insats?

Dom har varit riktigt bra i allettan, det märks att de steppat upp. Det är en trygget att ha en förstalina som är riktigt bra, det måste man ha för att gå långt och det är en trygghet man kan luta sig emot.

Vad säger du om deras 3-2 och 4-3?

Eddies passning var riktigt fin, enormt skickligt. Sedan gör Norlöv en riktigt bra individuell prestation till 4-3.

Igår var det 2126 personer på läktarna, nytt rekord vad tänker du om det?

Det är fantastiskt med det engagemanget och det hjälper oss pelare på isen. Man känner stödet på isen och det blir extra roligt att spela, man orkar lite mer, det blir en extraspelare helt klart. Det är alltid roligt att spela inför Mariestadsfansen men det blir extra roligt med så mycket folk och det är lättare att tända till.

På onsdag så väntar det ny match, denna gång mot Lindlöven, ett lag som ni förlorade mot för inte länge sedan hemma med 0-4. Hur ska ni göra för att få revansch mot dom?

Det gäller att fortsätta med det spelet vi spelar nu och inte tumma på något. Att ha disciplin, de gillar att gå på flygande anfall och har skickliga anfallare så det gäller att vi spelar disciplinerat och går hårt och gör jobbet.

Sedan är det norrlagen som kommer på besök, vad vet du om dom?

Jag vet inte så mycket faktiskt, men Piteå ska tydligen vara rätt vassa i år. Det är det man hört, sedan får man gå in och scouta dom noggrannare när vi ska möta dom.

Du var ju med förra gången ni mötte norrlagen, hur ska det bli att resa långt igen?

Det ska bli kul, det blir alltid roliga resor och vi trivs i laget och brukar ha kul ihop.

Det är inget som sliter?

Det är något man måste vara van vid att kunna prestera oavsett. Klubben har gett oss förutsättningar för att kunna prestera så vi ska inte kunna skylla på något.

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram