En pratstund med Thörnqvist

14 juni 2017 20:05

Ikväll har hemsidan varit med på sommarträningen. Idag hölls den vid Högelidsskolan och den bestod av cirkelträning för att sedan avslutas med en fotbollsmatch. Det var ett gäng glada men trötta killar efter träningen. Hemsidan tog sig ett snack med Filip Thörnqvist efter träningen.

Nu har ni varit igång med sommarträningen ett tag. Hur ser upplägget ut?

Vi jobbar som vanligt med styrka, kondition, spänst och lite allsidig träning. Vi jobbar lite extra med rörlighet och snabbhet i år kanske än vad vi har gjort tidigare år.

Fyra gånger i veckan eller?

Ja precis det är fyra gemensamma pass och sen är det individuella pass över helgen så det är bra.

Sen är ni ”lediga” i juli eller rättare sagt ni kör enskilt då?

Ja precis. I juli har vi fyra veckors ledigt. Då är det egen träning där vi får ett eget schema att följa. Det brukar funka bra. Man går ihop några ändå och kör lite.

Har ni fått några individuella grejer ni ska träna på just nu eller är det samma för alla?

Nu är det lite mer gemensamt här. Det kommer väl lite längre fram kan jag tänka mig när det spetsar till lite.

De flesta är på plats tyckte jag vad jag såg av kvällens träning.

Ja precis, det är väl några som jobbar när det har flyttat hem över sommaren. De får egna program att köra. Vi har lite tester och sånt och då är alla med. Det är ju som det är och det är bara att köra.

Hur är stämningen nu under sommarträningen? Är alla positiva?

Ja men så är det. Det är ett glatt gäng som det ska vara och vi försöker driva på varandra hela tiden. Vi vet att det är här grunden läggs. Jag tycker det har varit väldigt bra driv på träningen och sen har vi fått in lite nya tankar och idéer med Petter Århäll så det känns jättebra.

Ja Petter har ju tagit över ansvaret för sommarträning/fysträning i år.

Ja och det känns jättetryggt att ha han. Han är väldigt kunnig och även skador och sånt kan han jättemycket. Det känns jättebra tycker jag.

Ikväll har ni kört cirkelträning utomhus.

Det var första passet vi har kört ute med det. Det var ju skönt när det var så bra väder fast det var jobbigt med. Det är ju så det ska vara. Det är jäkligt bra pass de där, man tar ut sig och ligger på en hög puls hela tiden. Väldigt hockeylikt där man kanske inte hinner gå ner så jättemycket i puls innan man ska in och köra igen.

Sedan körde ni fotboll 2 gånger 15 minuter. Var upplägget de äldre mot de yngre även ikväll?

Ja och det slutade ju som det brukar också.

Ja jag vet att det stod 7-7 men sen tog ni över alltså?

Ja ju längre matcherna går talar rutinen sitt tydliga språk. Jag tror vi vann med fyra bollar till slut. Det var bra.

Ja ni lät dem gå iväg lite i början där.

Ja precis!! Så de får kämpa lite.

Är det någon som är lite fulspelare och fuskar lite sådär när ni spelar innebandy och fotboll?

Ja Douglas (Lögdal) fuskar ju i allt. Men han är ju inte kvar i Bois men han är ju fortfarande med och tränar med oss. Hägg håller ju också på ganska mycket. Det ska vara mycket frisparkar och mycket frislag när vi spelar innebandy.

Om vi blickar fram mot hösten så återsamlas ni ju runt 1 augusti. Första ispasset nån vecka efter det. Hur brukar det kännas när ni väl går på is?

Ont i fötterna framförallt! Hehe!! Nej men det klart det är ju därför man håller på för att spela och det börjar närma sig mer och mer. Man vet hur snabbt det går här nu. Det är ju inte så långt kvar till juli där vi får träna själva och sen är det nästan på det direkt. Det ska bli jäkligt kul och jäkligt inspirerande och vi har fått behålla många och vi har blivit ett år äldre. Men som sagt det är lite stelt så i början. Man undrar vad man håller på med men man brukar komma in i det rätt snabbt.

Sen väntar ett gäng träningsmatcher, bla hemmacupen sista helgen i augusti. Är det någon skillnad på att spela cupen mot en vanlig träningsmatch? Kommer det in lite mer tävlingsmoment i det?

Ja men så tycker jag det är, det är ett bra upplägg. De första träningsmatcherna då spritter det i benen och man känner ett jäkla sug. Men sen blir det lite så att man ser fram emot serien och träningsmatch är ju ändå träningsmatch. Dock är det viktigt att spela ihop allt men det blir ändå lite sådär. Cupen kommer perfekt där ungefär vid hälften. Att få in lite tävlingsmoment och att man faktiskt spelar om lite poäng och ära.

Idag fick vi veta att Ludvig Collberg är klar för Bois. Så nu är ju truppen egentligen komplett. Vad säger du om truppen?

Det är kul att såna som har varit ute från klubben i några år kommer tillbaka. Det tyder väl på att man trivs bra i stan och trivs i klubben och vet hur den fungerar. Just truppen känns jättebra. Vi har några äldre som har varit med och inte är jättegamla ändå men många har varit med länge. Sen har vi många unga hungriga killar som kommer upp här och driver på och hjälper till så det känns som en bra mix.

Om vi tar de nya lite snabbt här då. Om vi börjar med Christoffer Fabricius och Oliver Ahlgren. De var ju med en del förra säsongen. Vad säger du om dem?

Fabricius om vi börjar med honom så är det en hårt jobbande spelare som är totalt orädd och viker inte en tum. Han har bra karaktär. Tränar hårt, ger alltid allt så det tror jag kan bli bra. Ahlgren är ju också jättebra. Målfarlig och lite finurlig. Det är två unga killar med mycket talang så det är upp till dem själva att kriga på för det finns jättestor potential i båda två.

Och sen tar vi målvaktsparet, Tobias Sandberg och Oliver Rosell. Oliver var ju med litegrann förra året redan. Vad säger du om honom?

Det är ju samma sak där också. En ung och jätteduktig kille. Jag har inte sett honom sådär jättemycket men av det jag har sett så verkar han bra. Vad jag förstår har han inte stått i mål så jäkla länge. Han började väl ganska sent med hockey.

Ja 9-10 år tror jag han var när han började.

Ja precis och han är ju inte jättegammal nu heller så det tyder ju på att man har en talang när man kommer upp i ett division 1 lag eller rättare sagt ett topplag i division 1 såpass tidigt. Det är ju samma sak där, det är upp till honom att ta klivet för som de andra unga killarna så har han en oerhörd potential.

Om vi tar Tobias Sandberg då, vad vet du om honom?

Vi har ju mött honom och när han stod mot oss så vann väl Borlänge och han höll ju nollan. Så då var han uppenbarligen jättebra men som sagt jag har träffat honom en gång och det verkar vara en oerhört ödmjuk kille och väldigt ambitiös och driven så jag tror det kan bli hur bra som helst.

Adam Schultz, vet du nått om honom?

Han var ju med några träningar förra säsongen. Det var väl inte så jättemånga men av det jag såg så verkar han vara en stabil back tycker jag. Pucksäker, lite allroundback kändes det som i alla fall.

Eddie Davidsson är ju en kille du känner väl.

Han känner jag ju till. Kingkong Davidsson. Hehe!! Nä men det är jättekul att han kommer tillbaka här till Mariestad och det visar väl att han brinner för klubben jättemycket också. Det är ju det som många gör. Det är ju därför många har varit kvar så pass länge och det är likadant med honom. Han är en fantastisk spelare på division 1 mått mätt. Det är ju inget snack om saken och han kommer betyda jättemycket för oss.

Och Ludvig Collberg då, han har vi ju lånat hem nångång så honom har du ju spelat lite med?

Ja han var ju med nån match här för ett par säsonger sen. Det är samma sak där, det är en ung kille med jättestor potential. Det känns som jag upprepar mig men det är samma sak där, det är upp till honom för hockeykunnande finns det absolut det har man sett. Oerhörd talang och jag tror det kommer bli jättebra, här får han chansen att utvecklas.

Ni är runt 15 spelare som är kvar sen förra säsongen och samma tränare också. Det måste vara jätteviktigt att bygga vidare på och att ha kvar stommen eller?

Ja det är en trygghet och vi känner varandra. Vi känner väl nu när det börjar närma sig och ju längre det går att vi har lite revansch att utkräva. Vi föll ju jäkligt snöpligt där. Vi vill ju ta ett steg hela tiden och då känns det bra att de som var med förra året, att många av dem är med i år igen. Det känns som att alla vet nu vad som krävs för att kunna ta det där steget. Det är små marginaler men det är det där sista och det tror jag vi kan plocka fram ändå mer i år. Med tanke på att alla är ett år äldre och har skaffat sig lite mer rutin men ändå är unga och drivna.

Där tackar jag för det så får ni köra på i sommar.

Ja absolut. Ha det bra!!

av Susanna Johansson
foto Anna Engström

 

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram