Fyra förlängningar klara!

30 mars 2017 21:10

Ikväll så rivstartade Bois silly season-säsong då hela fyra spelare skrivit på för en fortsättning i Boiströjan. Johan Frick, Jens Högbom, Anton Rask och Lukas Larsson har samtliga skrivit på för två år och därmed har laget en femma kontrakterad, sedan tidigare är ju Filip Thörnqvist klar.

Bois sportgrupp startade i måndags upp sitt arbete för att försöka få spelarna att stanna kvar efter säsongens stora succé där laget sånär höll på att slå ut Troja i playoff 3. Och endast tre dagar senare kan Ronny Johansson nu meddela att man landat fyra förlängningar på två år.

- Efter en sådan fin säsong som vi haft och med det härliga driv som finns nu i hela föreningen med allt från styrelse till Oxarna så kände vi att vi ville göra en satsning och valde då att skriva på två år med dessa killar som vi ser stor utvecklingspotential i allihop. Johan Frick är en egen produkt som varit med en evighet känns det som men han är bara 22. Han är en väldigt stabil back som bara blir bättre och bättre. Jens Högbom är också 22 och har varit här i två år nu och han har mognat mycket under de här två åren. Han och Erik Jones har varit ett enormt stabilt och bra backpar i år. Anton Rask är bara 19 år men klev fram som ett riktigt utropstecken i år. Spelar med en fruktansvärd energi och ger alltid allt i varje byte. Jobbig att möta och även om han kanske inte är någon stor poängspelare så är han oerhört nyttig att ha i ett lag. Lukas Larsson slutligen är äldst av de som förlängt med sina 23 år, men han har fortfarande stor utvecklingspotential. Har en viktig roll i båda powerplay och boxplay och offrar sig hänsynslöst och täcker massor med skott.

Bois sportchef berättar också att det kan komma fler underskrifter inom kort.

- Vi har haft samtal med samtliga spelare och alla är positiva till en fortsättning även om det finns spelare som vill avvakta för att kanske få kontrakt högre upp. Men vi märker av att framgångarna har gett eko i hockeysverige, vi har fått betydligt fler spelare och spelare av högre klass som har visat intresse för att spela i Bois säsongen som kommer. Att vi har lyckats få fram många spelare som gått till allsvenskan och att vi har en grym stämning i laget och att vi också gör rätt för oss har gett oss gott renommé. Skriver vi något i ett kontrakt uppfyller vi det, det kommer inte en lön sent eller något sådant. Sedan har spelarna trivts utmärkt också och de gör reklam för klubben i hockeysverige och det hjälper naturligtvis också till. Vi siktar på att få ett MINST lika slagkraftigt lag säsongen som kommer !

 

Hemsidan kommer att intervjua spelarna och lägga upp allt eftersom. 

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram