Helmer inför returderbyt

29 december 2017 12:20

För tredje gången denna säsong så körde Bois i onsdags över lokalrivalen med klara 2-5 på bortaplan. Idag har Skövdeborna chans till revansch då de beger sig till Skaraborgs stolthets hemmaplan. Att det blir ett hett möte vittnar också biljettförsäljningen om, det finns inte en sittplats att få tag på och också ståplats börjar fyllas på. Mycket talar för att det för första gången sedan allsvenska säongen blir över 2000 åskådare som får se säsongens kanske sista derby.

Bois tränare Karl Helmersson: Hur var känslorna efter onsdagens 5-2-seger mot Skövde?

Det var självklart bra känslor, att få starta allettan på det sättet kändes jäkligt bra.

Vad tycker du om insatsen?

Jag tycker det är en bra match sett över 60 minuter, speciellt första perioden är riktigt bra. Sedan kontrollerar vi matchbilden även om de får lite mer andra halvan av andra perioden men när jag sett den i efterhand så har vi den under kontroll och vi genomför matchen på ett bra sätt.

Det blev två tvåmålsskyttar i matchen, Erik Olsson och Oskar Norlöv. Hur skönt var det att få igång deras målskytte?

Det är klart det är skönt. Norlöv har varit borta länge men det märks att han är på gång igen nu och det är givetvis skönt. Erik har lagt ner ett oerhört jobb utan att få till målskyttet men nu lossnade det och det kommer att betyda mycket för hans självförtroende. Jag tycker han har kommit in i det bra i kedjan med Dahlbom och Linus.

Är det några andra spelare du vill lyfta fram?

Jag tycker William Pethrus agerar stort och stabilt, efter matchen i omklädningsrummet så lyfte jag också fram kaptenens (Filip Thörnqvists) enorma backcheck med 5 min kvar. Även Eddie med sin rutin är värdefull. Sedan gjorde hela fjärdekedjan en jättebra match, så jag skulle kunna nämna många.  

Tror du det blir samma matchbild i dagens möte?

Vi går ut och vill spela vårt spel och det innebär med hög intensitet och skridskoåkning, men vi har en motståndare som kommer vilja förstöra för oss och då gäller det att värdera rätt hela tiden.

Det är slutsålt på sittplats och det har även sålts en hel del ståplats. Hur roligt vore det att spräcka 2000 personersvallen?

Det skulle vara jäkligt roligt, det har vi inte gjort sen allsvenskan och jag tyckte vi gjorde bra reklam för oss i onsdags. Jag hoppas Mariestadsborna sluter upp och skapar en grym stämning ikväll!

Kommer det att bli några ändringar i laget?

Nej vi kör exakt samma som förra matchen.

Då tackar jag för pratstunden!

Jag vill passa på att önska alla ett gott nytt år så ses vi igen den 3/1!

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram