Jag gillar spela fysiskt

09 april 2019 18:20

I en tidigare intervju så kunde ni läsa om Gustaf Persson som idag fått a-lagskontrakt med sin moderklubb. En av hans bästa kompisar, Joar Hellström, fick samma gentila erbjudande och nappade också på det. 

Idag har både du och din kompis Gustaf fått ett a-lagskontrakt, det måste vara roligt?!

Ja jättekul, det känns bra.

Du kommer till skillnad från Gustaf dock inte från stan, hur hamnade du här?

Jag kommer från Linköping och inför J18 så fick alla besked om de fick plats eller inte och jag fick att jag kanske skulle få plats så då sökte jag andra hockeygym och provspelade i Mariestad och det verkade bra och då passade det bra när jag fick nej från Linköping.

Hur har det varit?

Det har varit kul och lärorikt, att flytta hemifrån och allt det där. 00-gruppen som jag är med i har kommit bra överens och det har varit roligt lära känna alla.

Ni två är ju inte ensamma om att som juniorer få a-lagskontrakt utan det är hela fyra stycken.  Vad säger du om det?

Det är lite speciellt, det händer inte varje år. Men det är kul att de tror på oss och vågar ta upp så många.

Är ni en bra kull?

Ja det skulle jag vilja säga.

Du fick ju några chanser till a-lagsspel under säsongen, hur var det?

Det var roligt och lärorikt. Man kände direkt att det är sett stort steg upp, allting går fortare och man får mindre tid, men det lärde man sig av också.

Du har haft en stor roll i J20, hur har det varit?

Det har varit roligt. Det gick bra i början men lite knackigare i slutet. Men det var en rolig säsong där jag fått spela en hel del och det utvecklar en ju. Man får lära sig att anpassa besluten beroende på hur trött man är och så, det är lärorikt.

Ni kommer att få en ny tränare i år, Andreas Appelgren. Vad tycker du om det?

Jag ska erkänna att jag inte riktigt har koll på honom, men jag har ju hört en del så jag tror det kommer bli bra, jag ser fram emot att ha honom som tränare och tror det kommer passa laget

Kan du berätta lite om dig själv både på och vid sidan av isen?

På isen är jag i J20 en back som gärna tar plats med fysiskt spel. Jag är bra i försvarszonen och hänger gärna med upp också. Sedan är allting naturligtvis svårare i a-laget, men jag kommer göra så bra jag kan. Spelsinne och passningsspelet är mina största styrkor. Vid sidan av isen gillar jag att vara med kompisar, snacka och så. Vi umgås i ishallen men också utanför, vi är ett bra gäng.

Och vad kan du slutligen berätta om Gustaf?

På isen är han hårt jobbande fw/center som ger allt hela tiden. Han var kapten i J20 och en bra ledare som får igång gruppen bra. Vid sidan av är han en väldigt juste kille, rolig att hänga med, rolig att lära känna. Han är väldigt snäll. Väldigt seriös med hockeyn, det har han varit hela tiden, kör hårt varje träning och kämpar för att utvecklas.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram