Jag vill förtjäna en plats

09 april 2019 17:50

Bois nyaste a-lagsspelare Gustaf Persson hinner först inte prata när jag ringer upp honom då han är på väg till gymmet, men han ringer upp när han är klar.

Har ni redan kört igång eller tränar du på egen hand?

Vi är ju lediga från hockeyn nu och har mycket fritid så då har jag och Joar kört en del på gymmet, jag gillar att träna.

Du har ju nu skrivit under ditt första a-lagskontrakt: Vad tänkte du när Ronny la fram det?

Det var kul så klart att få ett a-lagskontrakt av moderklubben, att spela för a-laget är ju något man alltid velat göra.

Du har egentligen ett år som junior kvar, hade du räknat med att få ett a-lagskontrakt redan?

Nej det hade jag inte, det var en positiv överraskning, men det var kul att det kom.

Beskriv dig själv lite för oss!

På isen ser jag mig som en defensiv center som gillar att ta ansvaret bakåt, men även bidra med det jag kan offensivt. Min styrka är skridskoåkningen, där vill jag vara bra och det är min styrka. Utanför isen så brukar vi hockeypolare hänga tillsammans, sedan pluggar jag (på hockeygym) så det är mycket med skolan också.

Du säger att du har skridskoåkningen som styrka, det är något som Bois nya tränare Andreas Appelgren förespråkar. Vad tycker du om att få honom som tränare?

Det känns jättebra, jag vet att han varit i Leksand och en del andra stora klubbar, så han kan mycket och det känns jättebra.

Vad vill du att han ska utveckla hos dig?

Klubbteknik och att få igång klubban snabbt samtidigt som man har blicken uppe, puckkontroll.

Hur ser du på din utveckling under säsongen?

Jag fick vara med a-laget en del i början under träningsmatcherna och det kändes bra men lite nytt, det tar ett tag att vänja sig med farten och så. I J20 gick det bra i början men andra halvan så var jag inte lika bra. Sedan var det kul att få vara med a-laget och spela i allettan och det kändes ju bra att få förtroendet.

Du beskriver det som att du hade det tuffare efter jul, men tittar man på a-lagsprestationerna så tyckte jag du visade mer framfötterna i matcherna på slutet av säsongen...

Det håller jag nog med om, det kanske var lite svårt med tempot i träningsmatcherna, och mer nerver. I slutet sedan så var inte nerverna lika stora och då kändes det lättare att släppa loss.

Du är nöjd med dina insatser?

Jo men det kändes ganska bra, det var inget speciellt så men det var självklart kul att få spela.

Vad är den stora omställningen j-lag kontra a-lag?

Det var farten skulle jag säga, både i passningsspelet och skridskoåkningen, framför allt var det mycket hårdare pass, det var den största skillnaden. Samt det fysiska spelet givetvis.

Är du nöjd nu med a-lagskontraktet, eller vad har du för ambitioner?

Bara för att man fått ett kontrakt är det ju inte säkert att man får spela. Det är något man måste förtjäna. Så jag ska köra hårt i sommar och bevisa att jag ska ha en plats i laget i början. Sedan gäller det att ta sig in i laget ordentligt, det är ju målet.

Till sista ska du få berätta lite om Joar som också skrivit på ett a-lagskontrakt…

På isen är han en bra back, rejäl i spelet och kan driva upp pucken. Han har en bra blick för spelet. Vid sidan av är han en schysst kille och lätt att vara med. Seriös.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram