Liljedahl tvåmålsskytt

13 augusti 2017 12:20

I gårdagens segermatch mot Kongsvinger så var det en spelare som utmärkte sig lite extra. Alexander Liljedahl gjorde två mål och var också i övrigt en av de bättre på isen.

Alexander Liljedahl, 48-23 i skott och 5-0 i mål, det blev en komfortabel seger i premiären!

Ja det kan man säga!

Det var kanske inte riktigt motståndet man räknar med när det är ett norskt elitserielag man möter…

Nej dom spelade hyfsat men vi hade förväntat oss mycket fart och mycket närkamper men det är vi som sätter tempot. Första perioden kanske inte vi gör det direkt men i andra perioden tar vi över helt och hållet.

Dom hängde inte med när ni drog upp tempot…

Nej vi vann alla kamper om puck och de var tvåa hela tiden så vi skapade oss själva mycket tid så vi gjorde ett bra jobb.

Och för egen del gjorde du två mål!

Ja, första målet var det en bra framspelning av Roman (Semjonovs) så där var det bara att skjuta in den, och vid andra hade jag lite tur kanske, den studsade upp på Lukas klubba och jag fick dra till på volley. Men det är klart att det alltid är skönt att sätta två mål, den ska ju in liksom så det känns jättebra.

Det kändes som att ni hade lite kemi i kedjan, Semjonov hittade dig med flera fina passningar.

Jo vi har haft bra fart och försöker hitta varandra med sidledspass och hjälper varandra över hela banan, så det har funkat väldigt bra tycker jag. Vi vet lite var vi har varandra utan att behöva titta upp, vi har fått en riktigt bra känsla.

Och du hade fler lägen!

Ja jag hade några lägen så jag hade kunnat sätta dit den igen men det var skönt att Roman fick sätta en också.

En bra start!

Ja en jättebra start.

Vad tycker du om lagets prestation i matchen?

Jag tycker den är bra, vi håller oss på rätt sida av banan, i anfallszon. Sedan är vi rätt lugna, vi håller i pucken och ser till att anfalla samlat, så vi gör en bra insats. Det känns som att det sitter på rätt plats.

Men i första periodens inledning såg det inte lika bra ut, det var en del felpassar och spelare som kom fel i position så man nästan krockar med varandra…

Alla vill så mycket, man vill visa vad man går för. Då blir det lätt att man åker in i någon annas position och det krockar lite, men sedan hittar man rätt och då blir det bättre, men första perioden kunde varit bättre.

Det måste vara skönt att starta matchandet med seger och få en go känsla i laget.

Jo det är otroligt skönt att få en bra känsla i laget och att vi får in lite puckar också. Så nu är det go stämning, det var en bra start.

Om du inte får utse dig själv, vilka tre spelare är matchens stjärnor som du ser det?

Sandberg är stabil i bak tycker jag. Spelar lugnt och samlat och styr ut alla puckar i hörnen så han är nog på första plats. Sedan Ludde (Ludvig Collberg) bjuder på mycket fina dragningar och är säker på blå och skapar många fina lägen.

Satte en i stolpen också…

Ja och var också nära i sista när han klev in. Som tredje väljer jag Roman. Att komma in i ett nytt lag och slita som han gör…

Första matchen avklarad men nästa match kan nog bli tuffare!

Ja absolut det blir tufft med Skövde på bortaplan, det blir lite folk och tryck och stämning som det alltid blir. Det blir en tuff match.

Skövde som har ett rätt bra lag i år!

Ja jag har sett att de fått in lite folk, så det blir nog till att åka på båda skridskorna och inte tumma på något.

Känns det som att ni har ett övertag på dom?

Ja det känns som att vi har ett mentalt övertag på dom, vi känns trygga medan dom är griniga och ska slå oss, så det känns som att vi är i överläge när vi startar.

 

Av Krister Holm

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram