Ludde inför derbyt

14 september 2018 21:50

En som man märker väldigt tydligt på att derbyt betyder lite extra är Ludvig Collberg. Det räcker med att man nämner ordet derby så vaknar han till. Hemsidan beslutade sig för att väcka honom ordentligt med en intervju inför söndagens heta derbypremiär!

Hur tycker du försäsongen varit?

Som jag sa i intervjun med Susanna så gick det knackigt i början, det var ny tränare och nytt spelupplägg och så där men nu har vi kommit igång bättre och fått in några skadade spelare och fått vinna lite på slutet.

Du fick kliva av senaste matchen mot Vimmerby, vad hände?

Under en träning i början av säsongen så åkte jag in lite oturligt i sargen och var borta mot Vimmerby när vi mötte dom borta på grund av hjärnskakning. Nu så sopade en Vimmerbyspelare undan benen på mig så att jag slog i huvudet och fick väldig huvudvärk och klev av för säkerhets skull, men det var inget visade det sig sedan.

Så nu är du helt 100?

Ja det är jag.

Du har på slutet spelat med Gustav Malmkvist, en junior. Hur har det funkat tycker du?

Jättebra, jag är imponerad av honom. Vi började spela Dalen borta där vi vann, Han är härlig på isen, tar för sig och visar att han vill spela, skön med pucken och har en härlig teknik.

När du spelar med en junior som gör sina första a-lagsmatcher måste det innebära att du får ta lite extra ansvar?

Ja lite kanske men vi har sagt att vi ska prata mycket, men annars har jag inte behövt ta så mycket utan han har skött sig bra.

På söndag möter ni rivalen Skövde IK i seriepremiären. Tänder du till lite extra då?

Ja fy f*n, jag har längtat efter det länge nu, vi har snackat om det i omklädningsrummet om att det ska bli kul att komma igång, speciellt mot Skövde.

Hur är det med känslorna när ni möter Skövde?

Att man ska gå ut och göra sitt bästa, inte tänka för mycket att det är Skövde. Men det är klart man tänker på det ändå. Men det är förbannat jäkla kul.

Har ni ett psykologiskt övertag efter förra säsongen tror du då ni vann mycket mot dom?

Det tror jag verkligen, klart deras förluster sitter i huvudet på dom och våra vinster också.

Vad betyder det?

Klart det känns bra att gå ut och vet att de är halvnervösa och att vi vunnit mot dom mycket. Vi kan gå ut och spela vårt spel och ta tag i taktpinnen.

Hur är ett derby annorlunda för egen del?

Man är lite mer taggad, det är mycket folk på läktaren och det drar upp adrenalinet, det blir mer tugg också. Men annars är det en vanlig match.

Är man beredd att offra lite mer?

Ja så är det ju! Man täcker något extra skott.

Är det något vi måste se upp med med Skövde?

Jag har inte kollat deras trupp så jag har väldigt dålig koll.

Vad kommer avgöra?

Ett hårt spel i 60 minuter, att inte tumma på någonting. Vi har lett med några tidigare och så har det smällt i baken så har dom kontakt igen, det gäller att köra i 60 minuter.

När har ni genomgången?

Efter morgonvärmningen på söndag blir det snack om vårat lag och hur Skövde spelar.

Hur mycket anpassar man sig efter motståndet?

Norell sa efter träningen idag att vi skiter fullständigt i hur Skövde spelar, vi ska ta tag i taktpinnen och göra vår grej och inte kolla alls bry oss om vad dom gör. Vi ska köra över dom med vårat eget spel.

Norell är ny tränare i laget, vad har hans intåg inneburit för skillnader i spelet?

Det är väl att vi har mycket mer dialog hur vi ska spela, Norell frågar hur vi vill göra hela tiden, vad vi vill förbättra.

Hur passar det dig?

Det är jättebra, vi vill gå till allsvenskan och det gjorde vi inte förra säsongen så då måste man göra lite små ändringar som kan förbättra helheten.

Vilka är det som är mer drivande i dom diskussionerna?

Det är ju dom som varit här ett tag. Thörn, Alba, Eddie, Linus, Frick, Lukas och Dahlbom. Vi har många ledare i laget.

Vad ser du som ert lags styrkor?

Skridskoåkningen och bra arbetande forwards som lägger ner den bakom backarna och kör slut på deras backar. En bra defensiv och bra förstapass, men det bästa är skridskoåkningen och drivet. Sedan tuffheten och kaxigheten också.

Ja ni är kända för att spela lite på gränsen, gillar du det?

Ja det är klart man gillar det, det kommer hit lag och känner att vi är snabba och hårda och kommer med lite kommentarer, klart det kanske sätter sig i skallarna på dom.

Ni har fyra nyförvärv inför säsongen, kan du komma med lite kommentarer om dom?

Anderberg är en jäkligt stabil defensiv och offensov back. Han skjuter som en häst sparkar! Han har också bra tacklingar och hittar de smarta passningarna, otroligt stabil.

Oliver är en liten forward som är jäkligt kvick. Han gillar att bära pucken själv och göra det lilla extra. Bra skott och teknik.

Lindén är jobbig att möta märker jag på träningarna, han kör mycket och gillar att tacklas, men också en bra offensiv spelare som nog kommer blomma ut och bli en sniper.

Isak till sist är en bra och stabil målvakt. Släpper inte mycket returer och är väldigt lugn i målet. En bra backup om Tobbe behöver vila, för det blir svårt att ta spaden från honom som han spelar just nu. Isak får chansen att komma in i i seniorspelet.

Till sist: Tippa slutresultat!
Jag tar 5-2, Eddie gör ett, Lukas gör ett i powerplay, Dogge, Oskar Olssont och Hadzi gör ett.

 

Macthen livesänds på följande länk: https://play.staylive.se/mariestadbois/l/9183

Foto: Anna Engström Mariestad Bois Hockey

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram