Powerforward näst sist in

21 maj 2019 18:50

Bois har idag gjort klart med Simon Eriksson från Växjö Lakers J20. Simon är en välväxt rightforward som mäter 191 cm och är 101 kg tung.

Kalle Johansson i Bois sportgrupp:

Vi är väldigt nöjda med att ha fått hit Simon i konkurrens med andra tunga hockeyettanklubbar. Simon är en riktig powerforward med bra tyngd och skridskoåkning som gillar att smälla på. En riktig powerforward, något vi kanske saknar lite nu när Anton Rask och Johan Dahlbom försvinner. Det blir en bra rollspelare i laget, och dessutom är han rightare vilket ger fler alternativ för Andreas Appelgren när han ska formera laget.

Välkommen till klubben!

Tack!

Vem är Simon Eriksson?

En stor powerforward som försöker utnyttja min storlek med mycket fart och gå rakt på mål. Sedan tycker jag om att smälla på också.

Du är en väldigt välväxt herre, gillar du då att stå framför kassen eller är du mer och brunkar vid sargerna?

Senaste säsongen fick jag stå framför kassen i powerplay och fick in en del mål och det är där jag vill vara. Jag är rätt bra på att vinna tillbaka andrapuckar också tycker jag. Men framför mål vill jag vara, det är där det händer.

Och vem är du vid sidan av?

En ganska så lugn kille som tycker om att ha koll på saker och ting. Det är ganska olikt mot hur jag är på isen, där kan jag vara lite överallt, men utanför vill jag ha koll. På sommaren spelar jag en del golf, har 17 i handikapp, och tränar mycket. Paddel bland annat. Spelar en del TV-spel också, men inte själv utan mest för umgänge. Jag är rätt social.

Du kommer ju från Växjös J20 där du var lagkompis med ett annat Boisförvärv, Tobias Aronsson. Var ni kompisar och har det påverkat valet av klubb?

Vi var bra kompisar och lite kan det ha påverkat, men framför allt så var det att det kändes som en bra klubb att utvecklas i. Dom vill upp i allsvenskan och det är en resa jag vill vara med på. Dessutom har tränaren Andreas Appelgren fina meriter från Leksand och Västerås bland annat.

Vad vet du om Mariestad då?

Jag har snackat en del med IQ (materialare för Växjö J20, tidigare i Bois, red anm) och Tobbe (Aronsson). Jag vet att det är en stad än Växjö men att det är stort hockeyintresse i staden. Sedan har man ju hört att det är stor rivalitet med Skövde.  Man får inte köra genom Skövde när man åker upp till Mariestad enligt IQ, luften är tydligen farlig där.  Mariestad är det enda han snackar om.

Är det en trygghet annars att ha en kompis i laget?

Det kan det vara absolut vara, då känner man någon. Men jag tvivlar inte på att man kommer in i laget snabbt ändå, det är många unga så det blir inga problem.

Kan du berätta lite om Tobias för oss, han är ju en ny bekantskap för oss?

Han är en spelskicklig back med ett jäkla spelsinne. Han hittar massor med fina passningar som man inte ser själv. Duktig i powerplay där han är väldigt lugn med pucken. Han är framför allt en offensiv back men stabil i defensiven också.

Har ni mycket kamper på träningar?

Det kan det absolut bli, han kan bli lite irriterad när man smäller på, då har han inte mycket att sätta emot! Det är kul att irritera honom, fast oftast spelar han ju iväg pucken innan man hinner fram.

Då ska du få betygsätt dig själv. Hur är dina…

…tacklingar?

Jag får sätta en 4:a, det kan alltid bli bättre.

…skridskoåkning?

Det går snabbt framåt. Det är viktigast för min del, så en 3-4.

…handledsskott?

En 4:a, jag gillar att skjuta. Siktet är sådär kanske, jag skjuter hårdare än precist.

…spelsinne?

Sätt en 3:a där. Jag tycker jag har bra spelsinne, men vill inte sätta för högt, jag får visa på isen lite också.

Vad har du för akilleshäl, vad vill du utveckla?

Det kanske låter konstigt när jag satte så pass högt på skridskoåkningen, men skridskotekniken vill jag utveckla. Riktningsförändringar och ta mig ut från trånga situationer vill jag förbättra.

Hur kommer du sköta din sommarträning, blir det med Tobias eller?

Tobbe har flyttat upp till Umeå, så jag kör själv i Växjö. Ibland dra vi ihop ett gäng och springer, men styrka kör jag helst själv. Jag har inga problem att träna, jag gillar det.

När flyttar du upp?

Inte riktigt bestämt, men i sommar någon gång, exakt datum är inte bestämt, men i juli någon gång.

 

Med Simons ankomst så är det bara en plats kvar att fylla i truppen.

- Där är vi ute efter en forward eller center med lite mer rutin, berättar Kalle Johansson. Vi har lite krokar ute så får vi se om det nappar.

Vi stödjer BoIS


A-lag

J20

J18


Vi stödjer BoIS

Följ oss på Instagram